ΟΙ ΔΩΔΕΚΑΘΕΕΣ ΚΑΙ ΟΙ ΕΚΤΟ-ΙΠΠΟΤΕΣ 27/5/2017!

Η επιθυμία για μία μικτή συνάντηση των ΑΡΡΈΝΩΝ του ΣΤ και των ΘΗΛΈΩΝ του ΙΒ έχει εκφραστεί πολλά χρόνια τώρα. Μια κοινή γιορτή των δύο αδελφών σχολείων στην Πυθέου ή στην αυλή του σχολείου μας είναι ακόμα το όνειρο πολλών αποφοίτων.
 Η χρονιά του 1974 τόλμησε να κάνει ένα πρώτο βήμα γι'αυτό το όνειρο. 
Το προγραμματισμένο reunion των κοριτσιών(!) του ΙΒ και μια έκτακτη επίσκεψη στην Αθήνα ενός συμμαθητή των αγοριών(!), μονίμου κατοίκου του εξωτερικού ήταν η αφορμή για μια μικρή αλλά κοινή συνάντηση. 

Αμηχανία, απορία, έκπληξη, χαρά πέρασαν διαδοχικά από τα πρόσωπα των κοριτσιών σαν είδαν τα αγόρια να μπαίνουν στην ίδια αίθουσα. 
 Εκείνα, σαν παιδόπουλα , λίγο διστακτικά, λίγο δειλά στη αρχή μας επεξεργάζονταν κλεφτά προσπαθώντας να δουν στα μάτια μας τυχόν αντιδράσεις.


Όπως τότε που αλλάζαμε ωράρια στην Πυθέου - πριν και μετά το σχόλασμα. 
Τότε  βρίσκαμε τα ραβασάκια τους κάτω από τα θρανία μας. Σήμερα τα στιχάκια τους ακούστηκαν δημοσίως! Μας χαιρέτησαν με λόγια που μας ανέβασαν στον Όλυμπο! 
Μας θύμισαν τα νιάτα μας, μας συγκίνησαν και μας τίμησαν με την υπομονή και την επιμονή τους να θέλουν να μας συναντήσουν. Όταν δε μας πρόσφεραν και τριαντάφυλλα, τα 43 χρόνια του χωρισμού  μηδενίστηκαν.

Ευχαριστούμε τα αγόρια για την τόλμη τους, την αξιοπρέπεια και τον ιπποτισμό τους.
Εμείς, οι Δωδεκάθεες, όπως μας απεκάλεσαν, θα τους έχουμε στην καρδιά μας σαν τους Ιππότες του Εκτου. Τους Εκτο ιππότες μας!!









2 σχόλια:

  1. Ευχαριστούμε για την ωραία βραδιά και τα ωραία παραπάνω, σχόλια. Ελπίζουμε "παντα να ανταμώνουμε και να ξεφαντώνουμε" όπως λέει και ο Σαββόπουλος

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Μακάρι Σπήλιο! Να είμαστε καλά και θα βρεθούν και άλλες ευκαιρίες. Η αρχή είναι πάντα πιο δύσκολη.

    ΑπάντησηΔιαγραφή