ΤΟ ΤΡΑΓΟΥΔΙ ΤΗΣ ΕΒΔΟΜΑΔΑΣ 11/4/2016



Ο Al Bano (Albano Carrisi) γεννήθηκε στις 20 Μαΐου του 1943. Είναι ένας ιταλός τραγουδιστής και ηθοποιός. Είναι επίσης και παραγωγός κρασιού…!
Η πόλη που γεννήθηκε ονομάζεται  Cellino San Marco και βρίσκεται στην νότια πλευρά της Ιταλίας, όπου και ζει ακόμα! Η μητέρα του τον ονόμασε Albano γιατί την μέρα που γεννιόταν ο πατέρας του πετούσε προς την Αλβανία με τον Ιταλικό Στρατό κατά τη διάρκεια του 2ου Παγκοσμίου Πολέμου! Έκανε το ντεμπούτο στην καριέρα του το 1966 και ως τραγουδιστής στο φεστιβάλ Delle Ros καθώς και στην τηλεόραση.
Το 1968 κέρδισε το βραβείο ΄΄Disco per l’Estate΄΄ σε ένα ιταλικό διαγωνισμό τραγουδιού με το τραγούδι “Pensando a te”…!


Την ίδια χρονιά ηχογράφησε μερικά τραγούδια που έγιναν επιτυχία όπως τα: “La siepe” και “Nel sole”.
Το “Nel sole” πούλησε 600.000 αντίτυπα στην Ιταλία μέσα στους 3 πρώτους μήνες της κυκλοφορίας του. Φυσικά οι πωλήσεις του συνεχίστηκαν ξεπερνώντας το 1.000.000 και τελικά τον Ιούλιο του 1968 το single του τραγουδιού έγινε χρυσό!

Μετά από λίγο καιρό ο Al Βano άρχισε να συνεργάζεται με την Romina Power ,την οποία παντρεύτηκε το 1970. Μετά το γάμο τους ηχογράφησαν μαζί  το τραγούδι  ΄΄Storia di due innamorati΄΄.


Τραγουδούσαν μαζί περίπου 30 χρόνια. Η δουλεία τους ήταν κυρίως γνωστή στην Ιταλία, την Αυστρία, την Ρουμανία, την Γαλλία, την Ισπανία και την Γερμανία…!

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου